En el Blog

PortAventura: condicions laborals dignes o conflicte social

La negociació col·lectiva no ho aguanta tot. I encara menys en els moments de crisi en què ens trobem. Això és el que està passant amb el conveni que han signat a PortAventura la direcció del parc i CCOO per una ajustadíssima majoria d’un únic vot. En el moment en què ens trobem -sindicalment parlant- no és de rebut signar rebaixes. Ens juguem la nostra credibilitat i la coherència d’allò que diem i per allò que lluitem.

I encara menys a PortAventura, on els treballadors han combatut durant anys per assolir un conveni digne amb estabiliat en la contractació a través d’una borsa de més de 1.000 treballadors fixes discontinus, i amb salaris mínims situats en els 1.000 euros. No és legítim, doncs, que una majoria sindical mínima en el Comitè d’Empresa arribi a un acord amb l’empresa sense consultar-lo abans amb els treballadors i les treballadores, sense assemblees per ratificar els acords ni referèndum que dictamini el suport de la plantilla a les decisions dels negociadors.

No es poden assumir rebaixes a canvi de res. Perquè això és el que ha passat a PortAventura. Aquest estiu no es cridaran a 1.300 treballadors fixes discontinus, i el salari baixarà a 670 euros per a tots aquells que s’incorporin al Parc sense haver tingut experiència laboral prèvia i durant tres mesos. Santifiquen així que els joves hagin de treballar per una misèria, només pel fet de  ser joves i no haver tingut cap feina abans. I durant tres mesos, el que vol dir que l’empresa prescindirà d’ells per contractar-ne de nous amb les mateixes indignes condicions. Aquest estiu l’empresa, en dues tongades, haurà substituït els 1.300 treballadors fixes discontinus amb salaris dignes per una tropa de joves mal pagats i sense drets. Quin èxit sindical!

I quin error descomunal per part de la direcció de PortAventura. La família Bononni, accionista majoritària del Parc, ja deu estar comptant beneficis. En poc temps, però, haurà de començar a comptabilitzar conflictes. Perquè l’avarícia d’incrementar els seus guanys a canvi del sacrifici dels treballadors i les treballadores, a canvi de l’explotació i la injustícia, sens dubte,  perjudicarà la imatge del Parc i, en conseqüència, el negoci. El procés de degradació de les relacions laborals al Parc a través de la contractació d’empreses de serveis integrals continuarà i, per tant, també ho farà la degradació de la qualitat del Parc com a producte de lleure familiar. Aquesta victòria pírrica davant de la plantilla  és transformarà en una amarga derrota per als accionistes, que comprovaran com els usuaris castigaran amb desprestigi i desconfiança aquests atacs als treballadors i les treballadores que fan possible que avui en dia PortAventura sigui una marca reconeguda i un negoci amb beneficis.

El problema del que està passant a Port Aventura va molt més enllà de la pròpia empresa. En la mesura que el Parc és una de les referències del sector i també del territori. L’aplicació d’aquest desgavell de conveni s’amplificarà necessàriament i pressionarà a la baixa les condicions laborals de l’entorn. Un desastre. Molt més ara que diuen -els empresaris els primers- que estem superant la crisi econòmica. Està clar que volen superar la crisi sobre la base d’empobrir-nos crònicament, i fent que els joves treballadors paguin els seus beneficis amb injustícia i explotació.

Només vull dir que l’empresa encara està a temps de repensar-se les conseqüències d’aquest conveni. De la mateixa manera que CCOO encara està a temps d’aturar aquesta barbaritat que  ha signat, i tornar al camí de l’acció sindical conjunta i coherent amb el que diem.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,549 Suscriptores

Más temas ...

Gracias Nicolás

Si hay una persona que puede reflejar lo que ha sido España durante su época reciente, esa es Nicolás Redondo.

Leer +

Un año de reforma laboral

Nuestro país está poco acostumbrado a disfrutar de acontecimientos que nos unan como sociedad, de éxitos que nos hagan enorgullecernos

Leer +
Share