En el Blog

Motius per a una vaga general

El govern de Mariano Rajoy ja ha deixat anar que convindria abordar una nova reforma laboral amb la intenció de continuar aprofundint en un model de relacions laboral que, segons el seu parer, incrementa la competitivitat de l’economia espanyola. Un pas més en la configuració d’un mercat de treball on la precarietat total esdevingui la principal característica.

Només aquest anunci ja faria més que raonable posar en marxa els mecanismes per generar una resposta social contundent en forma de vaga general. Més encara, si aquesta proposta del govern de l’Estat forma part de tota una bateria de reformes que constitueixen l’agressió més contundent i premeditada contra els treballadors i les treballadores.

En pocs mesos, el govern del Partido Popular ha impulsat, a l’empara de la majoria absoluta que té al Congrés dels Diputats, una reforma de l’accés a la justícia creant taxes dissuasòries per a l’exercici del dret a la tutela judicial; una reforma de les pensions que empobreix els pensionistes actuals i condemna els joves d’ara a tenir pensions indignes; una llei de seguretat ciutadana que endureix les sancions econòmiques i les penes de presó amb la voluntat de coartar el dret de manifestació, i obre el debat sobre una hipotètica llei de serveis mínims que en realitat significa limitar el dret de vaga dels treballadors i les treballadores.

És evident que tenen pressa per aplicar el seu programa ocult. I és ocult perquè de tot això no hi havia ni una sola línia al seu programa electoral. No sabíem de les preocupacions de Rajoy i el seu partit per limitar drets i garanties legals. Tots pensàvem que les pensions eren intocables. Ni ens imaginàvem que decretarien una amnistia fiscal per als evasors de capital, mentre criminalitzen els aturats per fer-ne, segons ells, abús de les prestacions per desocupació.

La seva pressa no ens ha de condicionar a l’hora de prendre decisions. Però si que ens ha de col·locar en situació de màxima alerta, en la mesura que demostra que no pensen afluixar per molt que les enquestes electorals els penalitzin, el carrer s’escalfi i fins i tot fracassin en aquest intent cínic i descarat d’intentar demostrar que ja hem sortit de la crisi i que a partir d’ara tot seran flors i violes.

Per això, estic convençut que hem de començar a preparar una gran vaga general contra aquest cúmul d’agressions als nostres drets laborals, a la vigència del nostre Estat del Benestar i a la qualitat democràtica del nostre Estat de Dret, que el govern del Partido Popular ha desfermat.

Hem de començar a activar la consciència ciutadana per donar la resposta contundent que la situació mereix. Com dèiem en un lema de fa no tant, el govern de PP s’ho vol carregar tot. Cada cop és més evident que en realitat som nosaltres, els treballadors i les treballadores, qui ens ho estem jugant tot.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,558 Suscriptores

Más temas ...

Gracias Nicolás

Si hay una persona que puede reflejar lo que ha sido España durante su época reciente, esa es Nicolás Redondo.

Leer +
Share