En el Blog

A la velocitat de la llum

El rebut de l’electricitat tornarà a pujar al mes de gener. Després d’uns dies d’incertesa, versions contradictòries i alguna altra cortina de fum, provinent, segur, del puro habano del president Rajoy, ja sabem que la decisió del ministre d’Hisenda de retirar el complement de 3.600 milions d’euros de la tarifa elèctrica la pagarem entre tots. Montoro ha d’ajustar-se als objectius de dèficit que marca la Comissió Europea i tant li fa que siguin els ciutadans i les ciutadanes qui hagin d’entomar directament els efectes de la seva decisió. Un 5% més. Com si res, el govern del Partido Popular etziba un altre cop de bastó a les malmeses economies familiars, que veuen com minven els seus ingressos mentre el preu del gas, l’aigua, l’electricitat, la bombona de butà, el transport públic… s’incrementen pornogràficament per sobre del cost de la vida.

És igual si la factura de la llum s’ha incrementat un 70% des del 2008. I que pagar els consums domèstics s’hagi convertit en un luxe fora de l’abast de moltíssima gent que ara descobreix una nova modalitat de pobresa, la pobresa energètica. És igual si els salaris continuen baixant i després de 12 hores de jornada diària no arribes a final de mes. És igual si l’atur deixa a l’abisme de l’exclusió famílies senceres, si els joves no poden estudiar o marxen fora a trobar les oportunitats que aquí se’ls hi neguen. Tot això i molt més els és meridianament igual. Tant és. Cal fer el que cal fer encara que el que calgui fer impliqui l’amputació sense anestèsia i a la brava de la qualitat de vida de la majoria. L’objectiu és convertir l’estat del benestar, és a dir, el dret a la salut, a l’educació pública, a les pensions en una finca privada al servei de les castes que ens han portat al precipici.

L’important, l’essencial, l’únic veritablement transcendental per a aquest govern mentider, insensible i fatxa és aconseguir que, quan tot això passi, els interessos, els capitals, els beneficis, els privilegis dels que ens van ficar en tot aquest embolic, es mantinguin intactes. Serà igual si tota la resta perdem bous i esquelles a la velocitat de la llum. De l’increment de la factura de la llum, vull dir.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,587 Suscriptores

Más temas ...

Share