En el Blog

Manifest de l’11 de setembre: Recuperem els nostres drets

La Diada Nacional de Catalunya d’enguany es celebrarà en un context social i econòmic marcat encara per la crisi que durant els últims 8 anys ha provocat un enorme retrocés en matèria de drets socials i laborals. Els seus efectes sobre les capes populars i la classe mitjana d’aquest país són desgraciadament ben vigents. L’atur, l’increment de la pobresa, els desnonaments,  la precarietat laboral, l’emigració de joves i les dificultats per accedir als serveis públics s’han convertit en elements identitaris de la situació que viu en el nostre país i contra els que el sindicalisme de classe combat esmerçant tots els nostres esforços.

És per això, que la UGT de Catalunya vol afirmar un cop més, en la celebració de l’11 de setembre, que no hi haurà avenç nacional si es construeix des de la injustícia i la insolidaritat. Ens reafirmem en la nostra convicció que el progrés en matèria d’autogovern s’ha de sustentar sobre la base del progrés social, personal i col·lectiu. I que en aquest camí no hi ha altra opció que l’aposta ferma per la millora dels serveis públics. Per una sanitat al servei de les persones i allunyada de qualsevol amenaça de privatització, un sistema públic d’educació que realment garanteixi la igualtat d’oportunitats i l’accés a la formació de tothom al marge de la seva renda i uns serveis socials que, ara més que mai, protegeixin els més vulnerables dels efectes de la crisi econòmica i els allunya de l’exclusió i la pobresa.

Però, la UGT de Catalunya també vol que aquest 11 de setembre serveixi per reclamar a les institucions catalanes una aposta decidida per l’economia productiva, per la inversió pública com a motor d’infraestructures i de generació de riquesa. En definitiva, una aposta clara per la reindustrialització de l’economia catalana sobre les bases d’un nou model productiu que deixi definitivament enrere l’especulació i la producció d’escàs valor afegit com a factor de competitivitat. Exigim polítiques econòmiques orientades a la creació de teixit industrial de qualitat i a la creació d’ocupació estable, qualificada i amb salaris dignes.

La UGT de Catalunya també vol que la Diada Nacional de Catalunya esdevingui un clam contra la corrupció. Volem un país net i transparent. Un país que s’allunyi d’aquestes pràctiques i que avanci amb una del servei públic que permeti a la ciutadania recuperar la confiança en les institucions i en la política. Una cultura dels serveis públics que faci del nostre, un país avançat democràticament.

Finalment, la UGT de Catalunya no és aliena al context electoral en què celebrarem aquest 11 de setembre. Els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya estem cridats el pròxim dia 27 a les urnes de les eleccions més transcendentals des de la transició a la democràcia. És per això que la nostra organització vol animar al conjunt dels treballadors i les treballadores a participar-hi. I a fer-ho donant suport a aquelles opcions polítiques que defensen la protecció del nostre model d’Estat del Benestar. A fer-ho donant suport a aquelles candidatures que són conscients del patiment que ha generat la crisi econòmica i estan disposades a canviar les polítiques per recuperar el camí de la creació de riquesa i la creació d’ocupació de qualitat. A fer-ho donant suport a les formacions polítiques que uneixen l’avenç nacional de Catalunya amb el progrés social dels ciutadans i amb  la justícia social.

Visca Catalunya!

(Visited 4 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,592 Suscriptores

Más temas ...

Share