En el Blog

4 coses sobre Inovyn Solvay i una més sobre Xavier García Albiol

Els treballadors i les treballadores d’Inovyn Solvay estan en peu de guerra per defensar els seus llocs de treball. Són, un cop més, les víctimes d’unes decisions que res no tenen a veure amb la seva productivitat ni amb el seu esforç perquè l’empresa sigui competitiva. Són, però, els que pagaran les conseqüències si no es troben solucions a un problema que no han generat ells ni falta de mercat. 

En primer lloc convé recordar que l’empresa ha fet un esforç d’adaptació de productes als requeriments ambientals del mercat i que en tot cas, les decisions correctes o incorrectes de la direcció de l’empresa no poden portar com a efecte que els treballadors perdin la feina.

En segon terme, els treballadors no poden pagar que l’Estat, amb raó o sense, sancioni l’empresa deixant-la fora de la subhasta energètica. No és de rebut. N’estic segur que hi ha solucions alternatives que no posin en risc els llocs de treball. De fet és el que està exigint la plantilla d’Inovyn Solvay, que s’obri el diàleg per trobar sortides que assegurin l’ocupació.

Tercera qüestió. És absurd, denunciable i indigne que el govern del Partit Popular a més d’aprovar una reforma laboral que pràcticament consagra l’acomiadament lliure ampliant infinitament les causes d’acomiadament procedent, també es dediqui a crear les condicions perquè les empreses s’acollin als supòsits que legalitza la mateixa reforma. El cas Inovyn Solvay és de llibre. És el govern del PP que, deixant l’empresa fora de la subhasta energètica, brinda les causes objectives per acomiadar treballadors.

Quart: observant la situació queda demostrat que només els sindicats defensem els interessos dels treballadors, perquè l’Estat, increïblement, abdica d’aquesta responsabilitat. Com si no fos feina també seva vetllar perquè les empreses no destrueixin ocupació. Sincerament, amb aquest govern no m’estranya.

Deixeu-me que reservi l’última al candidat del Partit Popular, Xavier García Albiol. Si us plau, deixa d’embolcallar-te amb la bandera espanyola i preocupa’t que el govern que president Mariano Rajoy no posi contra les cordes els treballadors i les treballadores d’Inovyn Solvay. Suposo que estaràs d’acord amb mi en què els llocs de treball de ben segur que no són una broma.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,589 Suscriptores

Más temas ...

Share