En el Blog

L’esquerra, la dreta i l’abstenció

La meitat dels catalans i les catalanes amb dret a vot s’ha abstingut. Mal símptoma. Ja sigui per cansament, ja sigui per silenci o rebuig als partits polítics, ja sigui perquè plou o perquè fa sol, l’abstenció s’ha de convertir en el principal motiu de reflexió electoral. Més enllà de victòries, de derrotes o d’interpretacions interessades, el repte més important que ara per ara tenen els nostres representants és el d’aconseguir que ens sentim vinculats a l’espai públic. El seu principal objectiu ha de ser el de retornar la il·lusió als ciutadans i les ciutadanes que l’han perdut després d’observar amb decepció evident que es parla de tot, menys del que realment importa a peu de carrer.

La distància psicològica que s’obre entre el discurs dels polítics i la realitat quotidiana de cadascun de nosaltres ja és considerable i si no fem alguna cosa ràpidament, s’ampliarà fins a convertir-se en un abisme impossible de superar. En aquest sentit, seria injust repartir a parts iguals la culpa de l’abstenció. No tinc cap mena de dubte que mentre l’esquerra no sap trobar la recepta de com fer-s’ho perquè s’incrementi la participació; el guió polític de la dreta és aconseguir generar tal nivell de descrèdit de la política que obligui el conjunt de la ciutadania a obviar els seus drets democràtics.

Només hem d’observar com el Partit Popular ha centrat la seva estratègia electoral en un crispat circumloqui entre ETA, l’Espanya que es dissol i el rebuig als immigrants. Sense vergonya, ha trencat amb el que és políticament correcte per convocar els ciutadans i les ciutadanes al discurs de la por, el racisme i la mentida. I això, ho vulguem o no, activa el vot de molts ciutadans que busquen refugi en la falsa seguretat que ofereix la dreta i en desencanta molts d’altres que s’estimen més quedar-se a casa que no pas votar els partits tan correctes com desconcertats pels nous reptes a què han d’oferir resposta.

En tot cas, vull felicitar els nous alcaldes i alcaldesses. De la seva feina al llarg dels propers 4 anys en dependrà bona part del benestar dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya. Espero que arrelin el seu discurs i la seva acció política a les necessitats del carrer. Que sàpiguen llegir correctament els resultats, bons o dolents, i es deixin de càbales partidàries, primàries anticipades ni cofoismes interessats.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,534 Suscriptores

Más temas ...

Gracias Nicolás

Si hay una persona que puede reflejar lo que ha sido España durante su época reciente, esa es Nicolás Redondo.

Leer +

Un año de reforma laboral

Nuestro país está poco acostumbrado a disfrutar de acontecimientos que nos unan como sociedad, de éxitos que nos hagan enorgullecernos

Leer +
Share