En el Blog

La CES amb les treballadores i els treballadors andorrans

Les treballadores i els treballadors andorrans, a través del seu sindicat majoritari, la USDA, han pres la paraula avui per dirigir-se al plenari del Congrés de la Confederació Europea de Sindicats (CES) i deixar en evidència l’anacronisme d’un país europeu, com és Andorra, on no hi ha llibertat sindical.

En termes laborals i socials, el país dels Pirineus és una illa feudal que es resisteix a evolucionar mínimament. I la prova és el resultat desastrós de les negociacions per l’aprovació de la futura llei sindical d’Andorra: no observa el dret de vaga; posa greus dificultats per a la constitució d’organitzacions sindicals; i consagra l’acomiadament lliure.

Inacceptable. De cap de les maneres el sindicalisme europeu, però tampoc el català, pot admetre l’existència d’aquesta realitat sense plantejar allà on calgui les accions que provoquin un canvi en favor dels treballadors i les treballadores d’Andorra.

La UGT de Catalunya està dedicant molts esforços per modificar aquesta situació que afecta més de 40.000 treballadors, teixint tota una xarxa de pressions polítiques i institucionals, perquè el govern andorrà s’avingui a aprovar una llei de llibertat sindical que es pugui homologar a la normativa de la resta de països europeus.

El Congrés de la CES ha estat, sens dubte, un gran aparador per aquesta justa reivindicació i acabar amb la impunitat patronal a Andorra. Un aparador que ha contribuït a ampliar aquesta xarxa de pressió després que la representant de la USDA, Mercè Ros, hagi pogut fer arribar les seves reclamacions al president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero.

Estic segur que, poc a poc, es coneixerà la manca de llibertats sindicals que pateixen els treballadors i les treballadores andorrans, i podran sortir d’una vegada del túnel del temps en què pretenen continuar vivint el govern i els poders fàctics d’aquest país.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,592 Suscriptores

Más temas ...

Share