En el Blog

I Cursa Solidària pel Treball Digne

Fa molts anys que l’exercici de la solidaritat ja no té perquè obeir a cap regust dramàtic ni apel·lar a l’emergència. Sense restar ni un gram de serietat ni afegir innecessària frivolitat, avui en dia el compromís solidari es pot expressar de moltes maneres i totes amb eficàcia. La UGT de Catalunya, que com a sindicat portem la fraternitat al nostre codi genètic, hem impulsat la Cursa Solidària pel Treball Digne, en aquesta primera edició en aliança amb la Creu Roja de Catalunya. L’activitat esportiva és un enorme canalitzador de bones causes i de propagació de la denúncia de les injustícies socials. I això farem el proper diumenge 5 d’octubre al llarg dels 7 km del recorregut de la cursa solidària al municipi de Parets del Vallès.

Es tracta d’una acció per reivindicar, en primer lloc, els drets laborals. Organitzem aquesta cursa en el marc de la Jornada Mundial pel Treball Digne, que des de l’any 2008 convoca la Confederació Sindical Internacional cada 7 d’octubre per reclamar a tot el món llocs de treball dignes i el ple respecte pels drets dels treballadors i les treballadores.

Però la nostra cursa també té un objectiu solidari i de lluita contra l’exclusió social, tots ells valors propis del sindicalisme i per això hem decidit destinar els diners que es recaptin a través de les inscripcions, així com d’altres aportacions que puguin realitzar els i les participants o les entitats col·laboradores, a l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, campanya de la Creu Roja de Catalunya que vol aconseguir recursos per garantir l’accés a una alimentació completa, sana i equilibrada dels nens i nenes de Catalunya. L’Aliança és una crida d’ajuda a la ciutadania, les empreses i, en general, a tota la societat civil per aconseguir aplegar més recursos i esforços en favor dels projectes d’alimentació infantil. Durant el 2013, més de 56.000 infants van rebre aquest tipus d’ajuda de la Creu Roja (www.ellsnopodenesperar.org).

Així doncs, us animo a participar, a passar un diumenge esportiu i lúdic que servirà de manera efectiva per generar un bon cabal de solidaritat per una bona causa.

Trobareu més informació de la I Cursa Solidària pel Treball Digne a www.ugt.cat i us podeu inscriure a www.championchip.cat.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,561 Suscriptores

Más temas ...

Share