En el Blog

11 de Setembre

Sens dubte aquest any la celebració de la Diada Nacional de Catalunya està fortament marcada per la reivindicació del Dret a Decidir. Una gran majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya volem ser cridats a les urnes el proper 9 de novembre per decidir el nostre futur. Una voluntat que és negada reiteradament des del govern central, que no ha donat cap resposta a l’alçada de l’enorme mobilització que ha viscut la societat catalana des que l’any 2010 el Tribunal Constitucional va dictar la sentència de mort de l’Estatut que havia estat aprovat en referèndum per la majoria dels catalans quatre anys abans.

No tinc cap dubte que serà una Diada històrica que representarà no només els anhels de democràcia de moltíssima gent, sinó també la voluntat de defensar el model de país que precisament consagrava l’Estatut que va escapçar l’Alt Tribunal gràcies als recursos presentats pel Partido Popular.

Catalunya sempre ha avançat nacionalment quan ho ha fet socialment. Com dues cares de la mateixa moneda, el nostre país a unit el progrés social al progrés nacional, a l’assoliment de més i millors cotes d’autogovern. Per això, la majoria de les persones que ens manifestarem en qualsevol dels actes programats per a la Diada ho farem també des de la reivindicació dels drets socials i contra les retallades que han col·locat el nostre sistema sanitari públic i el sistema públic d’educació en gravíssimes dificultats, així com la prestació dels serveis socials als que més necessiten de la cobertura de l’Administració en aquests anys de duríssima crisi econòmica. Contra les polítiques d’austeritat que han estat letals per aconseguir la reactivació econòmica. I contra l’injust repartiment de l’esforç que ha afectat especialment les classes populars, alliberant les elits econòmiques i financeres de la seva evident responsabilitat.

Però la Diada també serà un clam a favor de la regeneració política, de la transparència en l’exercici del poder institucional i contra la corrupció. Noves maneres per a uns nous temps que reclamen una nova societat que vol construir-se des de baix.  Aquest 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, sens dubte pot obrir una nova etapa.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,558 Suscriptores

Más temas ...

Gracias Nicolás

Si hay una persona que puede reflejar lo que ha sido España durante su época reciente, esa es Nicolás Redondo.

Leer +
Share