En el Blog

Braun no ho tindrà fàcil

L’empresa alemanya, amb propietaris nord-americans, està protagonitzant un dels casos més escandalosos de deslocalització sense motius objectius. Els informes presentats per la direcció no reconeixen pèrdues, però apunten la possibilitat d’entrar en números vermells durant els pròxims anys. I tan sols aquesta possibilitat justifica, per ells, l’adopció d’una mesura tan radical i incomprensible com la de tancar l’activitat a Esplugues i marxar a la Xina, on es produeix molt més barat. Ni tan sols s’han plantejat la possibilitat d’acordar amb els treballadors i treballadores un pla de viabilitat que assegurés el futur de Braun, encara que amb ajustaments. Quina barra! 

  

Crec però que el Govern de la Generalitat ha reaccionat bé. El Conseller Valls afirma avui a la premsa que no accedirà a les intencions de Braun. I d’altra banda, l’Ajuntament d’Esplugues ha aturat la requalificació dels terrenys. L’administració ha reaccionat bé. En tot cas, aquestes decisions sobre tancaments no es prenen en un altre lloc que en els propis consells d’administració allà on es reuneixin, a Alemanya o als Estats Units. 

  

D’altra banda, Braun hauria de considerar que, igual que els sous dels treballadors i treballadores xinesos són sensiblement més baixos que els dels catalans i catalanes, també és veritat que els electrodomèstics de marques xineses també ho són. Per tant, seria una mala decisió des del punt de vista del màrqueting que Braun enviés un missatge tan insolidari i egoista als consumidors / treballadors del nostre país. Potser, se’n ressentirien les vendes a favor d’altres productes més econòmics i fets al país on Braun vol produir ara. 

  

En tot cas, la UGT de Catalunya treballarem a fons per no posar-li fàcil les coses a l’empresa. I ho fem amb el convenciment que la situació és reversible. I si cal, arribaren a les més altes instàncies sindicals europees per aturar els objectius de la direcció de Braun. 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,585 Suscriptores

Más temas ...

Share