En el Blog

Boicot a Marqués de Riscal

Marques-Riscal-ReservaLa presidenta del Círculo de Empresarios, Mónica de Oriol, va ser la protagonista d’unes deplorables declaracions en les que justificava que no es contractessin dones d’entre 25 i 45 anys perquè eren susceptibles de quedar-se embarassades. Una genialitat només comparable amb la que també va dir mesos abans justificant que els joves no cobressin ni tan sols el salari mínim interprofessional per la seva manca de formació.

 

Aquesta bona senyora és propietària consorte de les bodegues Marqués de Riscal. Una marca reconeguda de vins. Uns vins que han de ser produïts, distribuïts i, sobretot, venuts. I qui ven aquests prestigiosos vins? Doncs fonamentalment cambrers, però també cambreres. Que moltes tenen una llarga trajectòria, però segur que la majoria són joves en el procés d’adquirir-la.

Cambreres i joves cambrers que, segons aquesta insensible empresària, no haurien d’haver estat contractats per les curioses raons que enunciava abans. Doncs bé, jo com a secretari general de la UGT de Catalunya els demano a tots aquests cambrers joves i cambreres que es defensin d’empresaris com aquests. Que es defensin d’aquells que els volen mal, que les volen discriminar per ser dones, que els volen fer treballar amb sous de misèria per ser joves, en definitiva, que volen enriquir-se il·legítimament amb càrrec al seu esforç i al seu sacrifici.

I els demano que es defensin boicotejant els vins de Marqués de Riscal. No en dubto de la qualitat dels seus atributs, però sí de la qualitat ètica i moral de la seva propietària. De ben segur que les cambreres i els joves cambrers que suggereixen cada dia als seus clients un bon vi per acompanyar un bon àpat en trobaran a la carta de millors, de més barats i, sobretot, de més qualitat humana associada a la seva etiqueta. El consumidor decideix, però serà aconsellat per un prescriptor que pot ser una d’aquestes cambreres que veuen com la maternitat es converteix en una causa de discriminació si els empresaris fan cas a la presidenta del seu cercle, o un jove que no pot aspirar a cobrar un salari just per no gaudir d’una experiència impossible d’haver assolit per pura lògica.

Potser a la senyora Mónica de Oriol no li fa por la querella criminal que li ha interposat la Fundació Maria Aurèlia Capmany juntament amb l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya, per incitació a la discriminació contra les dones. El que segur sí li farà més respecte és veure com la marca dels seus vins, Marqués de Riscal, abandonen les taules gràcies a les barbaritats que acostuma a dir contra les dones i els joves treballadors.

 

Boicot, Marqués de Riscal!

(Visited 64 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,558 Suscriptores

Más temas ...

Gracias Nicolás

Si hay una persona que puede reflejar lo que ha sido España durante su época reciente, esa es Nicolás Redondo.

Leer +
Share