En el Blog

Wert ataca de nou amb el català

El govern de l’Estat torna a liar-la amb el català. El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, el principal ariet del Partido Popular contra el model d’immersió lingüística, ha tornat a activar la campanya. Aquesta vegada l’ha fa coincidir amb les eleccions municipals. Està clar que més enllà de qualsevol altra consideració ideològica, el que pretén el PP amb tot això és obtenir rèdits electorals. Queda clar que per al partit de Mariano Rajoy l’anticatalanisme genera beneficis a les urnes. Però és molt cansat. Molt.

Els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya hem edificat un consens brutal al voltant del model lingüístic a la nostra escola. Un consens que neix de la voluntat del conjunt de la societat, dels partits polítics i de tothom per preservar la llengua catalana i, a la vegada, garantir que els estudiants deixin l’escola amb un coneixement perfecte d’ambdues llengües. Així ho demostren les xifres, que expliquen que el nivell de coneixement del castellà dels joves estudiants és encara millor que el d’altres comunitats autònomes. Vol dir això que és un model d’eficàcia, d’integració i, per tant, d’èxit.

Els pares que en fan cas de les campanyes que periòdicament la dreta espanyola posa en marxa són ben pocs i, a més, les seves reclamacions són ateses individualment. No seria just ni democràtic que tota una comunitat educativa, que està d’acord amb l’actual model, hagués de veure limitada la seva aplicació per una minoria que tampoc no és discriminada.

El problema no és aquest i el Partido Popular ho sap. En realitat el que pretenen -i això és el realment perillós i irresponsable- és dividir i confrontar la societat catalana.  Fins ara no han obtingut cap resultat, però continuen insistint, obsessionats amb el mantra d’espanyolitzar els nens catalans, com si se’ls hagués de vacunar de la malaltia de la catalanitat. No sé si és ignorància o mala fe. M’inclino per pensar que són les dues coses, perquè no ho entendria d’una altra manera. Ignorància perquè el procés de matrícula ja ha acabat i mala fe perquè amb el seu decret el govern central només pot impedir l’inici de curs. Patètic.

En tot cas podem estar ben tranquils, perquè un cop més la resposta ha estat frontal i unànime. Un cop més. Els ciutadans de Catalunya no renunciarem al model d’immersió lingüística que tan bons resultats ens ha donat al llarg d’aquests anys. Ho hem dit i ho continuarem dient.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,558 Suscriptores

Más temas ...

Gracias Nicolás

Si hay una persona que puede reflejar lo que ha sido España durante su época reciente, esa es Nicolás Redondo.

Leer +
Share