En el Blog

Que ningú se n’aprofiti de la teva abstenció

Ara que tot fa pensar que la victòria del SÍ en el referèndum de l’Estatut està assegurada, hi ha encara una altra batalla que cal lliurar fins a l’últim moment: la de la participació. M’imagino perfectament les cares d’alegria dels dirigents nacionales i locales del Partido Popular que, emparant-se en unes hipotètiques escasses xifres de vot, validaran la tesi que han sostingut reiteradament, és a dir, que aquest Estatut no era necessari, que ningú a Catalunya el demanava i que ha sorgit de l’afany per crear problemes d’una classe política envaïda per l’esperit del nacionalisme/separatisme més radicalitzat. I tot per major glòria del president Zapatero.

Hem d’evitar-ho. No podem deixar que ningú ens interpreti. I la millor manera és que la participació sigui notòria i que el SÍ a l’Estatut obtingui un resultat clamorós. Serà la millor fórmula per demostrar el nostre convenciment que és en el text de l’Estatut que aprovarem el diumenge on resideix la resposta sobre els drets socials, sobre l’habitatge, sobre l’ensenyament i sobre les principals qüestions que interessen el conjunt dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya.

Hem de demostrar que més enllà de la cridòria i dels boicots, més enllà dels insults i la incomprensió, i més enllà dels interessos de cada partit, els catalans i les catalanes tenim les idees clares i la nostra vocació és avançar, sempre. Que volem progressar en les nostres cotes d’autogovern i garantir un marc de desenvolupament personal i col·lectiu que reforci el lligam que ha d’existir entre la nostra idea de país i de societat i el nostre model de creixement basat en un sòlid estat del benestar i el desenvolupament econòmic sostenible.

Però, insisteixo, això tan sols serà possible si el nou Estatut neix amb la màxima legitimitat derivada de l’alta participació. La seva força serà atorgada per les urnes i serà la que permeti desenvolupar-lo completament, i sempre a favor de les classes populars.

Per això, amics i companys, el diumenge s’ha d’anar a votar. Que ningú se n’aprofiti de la teva abstenció.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,592 Suscriptores

Más temas ...

Share