En el Blog

Necessitem governs que governin en qualsevol circumstància

Hom pot pensar que és una obvietat. O que m’incomoda aquesta situació d’excepcionalitat que viu la política catalana i l’espanyola que ara tot just acaba d’encetar la recta final cap a unes eleccions generals el 20 de desembre. Doncs no. Almenys no del tot. És raonable que els períodes de precampanya i campanya condicionin fins a cert punt l’activitat dels governs. Però no ho haurien de fer massa més del necessari.

M’explico. Un govern és un govern, encara que circumstancialment prengui la forma de govern en funcions. I per tant, pot no prendre decisions de llarg recorregut, no estaria legitimitat, però si ha d’abordar les urgències del dia a dia. Urgències com les que viuen Valeo i Innovyn Solvay o les derivades de la crisi a Volkswagen. Els treballadors i les treballadores d’aquestes empreses necessiten respostes, necessiten acompanyament i necessiten la cobertura dels seus governs. I en el cas català, el govern no sembla que hagi comparegut per posar-s’hi al seu costat i defensar els llocs de treball en risc. I en el cas del govern espanyol, directament a jugat a la contra. No s’expliquen d’una altra manera les declaracions del ministre d’Indústria espanyol, José Manuel, exigint a Seat la devolució dels ajuts rebuts pel pla PIVE. Simplement miserable.

En un moment en què la marca, el prestigi, la credibilitat i, per tant, els llocs de treball estan en risc, ve el ministre a donar el seu particular cop de mà. Ara no serveix que se n’hagi desdit afirmant que els ajuts eren per altres conceptes. Ha quedat en evidència que el govern de Rajoy només entén de problemes i no gaire de solucions. Ho demostren a diàriament.

El cas és que la interinitat és relativament assumible. No ho són, però, la incompareixença ni la negligència. Moltes empreses, més enllà de Valeo, Innovyn Solvay o la mateixa Seat que viuen moments molt complicats i necessiten ajuda dels seus governs. Necessitem un govern que governi en qualsevol situació i davant de qualsevol contingència. I això, ara i en aquest moment, els treballadors i les treballadores d’aquestes empreses no en tenen cap constància.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,592 Suscriptores

Más temas ...

Share