En el Blog

Les eleccions a SEAT

La UGT de Catalunya ha tornat a comptar amb la confiança majoritària dels treballadors i les treballadores de SEAT, la primera empresa industrial del nostre país. Aquest és el resultat de l’esforç dels delegats i les delegades del sindicat i dels centenars d’afiliats i afiliades que des de la proximitat, el rigor i la resposta, han dedicat hores i il·lusió en la representació de la resta dels companys i companyes.

I no ha estat fàcil. Des que Volkswagen va plantejar l’expedient de regulació d’ocupació que havia d’afectar més d’un miler de treballadors i treballadores, fins que s’han començat a complir els acords en matèria de reintegració dels acomiadats, han passat moltes coses. N’hi ha hagut de desagradables per al conjunt de la plantilla, i d’altres per a la mateixa UGT de Catalunya que va ser objecte d’atacs durs i injustos per part de la CGT, en la persona del secretari general de la secció sindical i president del Comitè, Matías Carnero.

Veient ara el resultat, i observant que precisament la UGT ha incrementat en 11 el nombre de delegats, ja no cal ni parlar d’aquesta qüestió, ja s’han pronunciat les urnes.

No obstant això, m’agradaria recordar una cosa que sovint s’oblida: no sempre el treball sindical honest, negociador i rigorós obté el benefici immediat, electoralment parlant. En massa ocasions la tensió, les preocupacions i els mateixos sentiments que habiten en un centre de treball, els utilitza qui no té més proposta que la consigna, no té més estratègia que la ruptura, i no té més objectiu que l’impossible.

Quan passa això, els sindicats responsables en reben les conseqüències. I tan sols sostenen el seu ànim amb les conviccions d’un projecte arrelat, amb la satisfacció íntima de no haver mentit i de no haver jugat amb les persones i les seves expectatives.

En més d’una ocasió, la UGT de Catalunya ha hagut de recórrer a aquests sentiments i a aquestes conviccions després d’un mal resultat. Ara els tocarà fer el mateix als companys i les companyes de CCOO a SEAT, que no han vist en aquesta ocasió confirmada la confiança de la plantilla en el seu estil constructiu, valent i seriós. Per això, des del sindicat que represento i parlo també en nom de la secció sindical de la UGT a SEAT, volem compartir amb ells la nostra victòria. Mantenim el desig de continuar col·laborant estretament, tal i com hem fet fins ara. Tan sols des de l’acció conjunta d’ambdues forces sindicals l’empresa podrà afrontar el futur.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,586 Suscriptores

Más temas ...

Share