En el Blog

Jo vull saber, com el treballador de Tusgsal

Els treballadors i les treballadores de Tusgsal, l’empresa de Badalona que opera servei de transport públic principalment a Barcelona i el Barcelonès Nord -reconeixible pels seus busos de color groc- estan en peu de guerra per un conflicte que pot deixar sense feina els 167 conductors del NitBus. No es tracta d’un conflicte laboral habitual, dels molts que lamentablement coneixem i fem front cada dia, a empreses amb pèrdues que han de tancar o reduir plantilla, o ajustar –més justament o injustament- condicions laborals. Es tracta d’un cas de concurs públic que l’administració vol resoldre de manera estranya i opaca, i la plantilla de Tusgsal –una Societat Anònima Laboral, SAL- no hi està disposada, perquè pensen que se’ls volen treure del mig en una operació gens clara.

La història és una mica complexa tècnicament i jurídicament, però la resumeixo en breus línies: l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) obre el concurs –com fa periòdicament- per a la concessió del servei de NitBus, que gestiona l’empresa Tusgsal des de l’any 1991 sense incidències. Com és normal, l’empresa badalonina presenta el seu projecte que, a més d’incloure la millor proposta econòmica, afegeix una oferta de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs de cedir uns terrenys per a unes noves cotxeres que, quan acabés el període de concessió, podrien esdevenir un parc metropolità, com a retorn social dels beneficis. És a dir, una millora qualitativa. Tanmateix, l’AMB, que presideix Xavier Trias, considera que la proposta de nova cotxera no està prou assegurada i, en una decisió a totes llums injustificada, expulsa Tusgsal del concurs, i deixa com a única concursant ALSA, propietat de la multinacional britànica International Express.

Així, sense cap motiu més enllà de voler buscar problemes a una proposta de millora que no invalida la resta del projecte, l’administració aparta del concurs del NitBus de l’Àrea Metropolitana a l’empresa que l’ha gestionat en els darrers 24 anys amb uns alts índexs de satisfacció de les persones usuàries. Una empresa, a més, catalana, d’economia social, que reparteix els beneficis entre la plantilla i no a uns accionistes que no se sap on paren, i que tot i així fa la proposta més competitiva i, per tant, més interessant per als ciutadans i ciutadanes que utilitzen aquest servei públic.

Com no pot ser d’una altra manera, els treballadors, amos a més de l’empresa, estan indignats. I volen saber –tots volem saber- què està passant realment i quins interessos són els que sembla que està defensant l’administració pública. El que està clar és que no són ni els dels 167 treballadors i treballadores del NitBus i les seves famílies ni els dels usuaris i usuàries d’aquest servei. Per això continuaran lluitant, i des del sindicat els hi donarem tot el nostre suport, perquè l’administració rectifiqui i es faci justícia, i això només pot ser de dues maneres: que l’AMB declari desert el concurs o que aquest comenci de nou amb igualtat de condicions per a tothom.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,558 Suscriptores

Más temas ...

Gracias Nicolás

Si hay una persona que puede reflejar lo que ha sido España durante su época reciente, esa es Nicolás Redondo.

Leer +
Share