En el Blog

Josep M. Àlvarez demana als delegats del #42congresUGT realitzar canvis en profunditat en l’organització

El secretari general de la UGT de Catalunya, que opta a liderar la Confederació, ha demanat valorar la gestió de Cándido Méndez amb ‘altura de mires’ i votar-la favorablement

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, ha intervingut aquest migdia davant el plenari del 42 Congrés Confederal de la UGT durant el debat de l’informe de gestió del darrer mandat, que va presentar ahir Cándido Méndez.

Àlvarez ha explicat que aquest és un Congrés molt important del qual el sindicat ha de sortir enfortit i amb ambició, i per això calen canvis en profunditat en l’estructura de manera definitiva per als propers 20 ó 30 anys. D’aquesta manera s’ha referit als processos de fusió de federacions i de sectorització, que han de servir per fer una organització més àgil, flexible, participativa i eficaç en la defensa dels treballadors i les treballadores.

El líder de la UGT de Catalunya també s’ha referit a la “campanya antisindical duríssima” que ha viscut l’organització en els darrers anys, però ha reconegut que el sindicat ha de posar en marxa a partir d’aquest Congrés mesures que garanteixin la transparència de la nostra gestió, de manera que l’utilització de recursos públics no generi cap mena de dubte.

Segons Josep M. Àlvarez, amb aquest Congrés també s’han de tancar en ferm els debats interns i el sindicat ha de presentar propostes per als veritables problemes que pateixen els treballadors i les treballadores. En aquest sentit, ha parlat de l’1,2 milions d’aturats de llarga durada majors de 55 anys que actualment existeixen arreu de l’Estat, persones que difícilment trobaran feina i que veuen minvada la seva pensió després de molts anys cotitzats; o de la situació de la gent jove, que ha d’emigrar per poder buscar una oportunitat professional i vital, així com d’altres temes com la recuperació del contracte relleu, la necessitat d’un pla estratègic per a la indústria o l’acompanyament amb polítiques socials als treballadors que no arriben a fi de mes.

Àlvarez també ha tingut paraules d’agraïment per a Cándido Méndez per la feina d’aquests anys i s’ha solidartizat amb ell pel maltracte que ha suportat en els darrers temps per part d’alguns mitjans de comunicació. Ha considerat que la gestió de Méndez i resta de l’executiva confederal s’ha de valorar “amb altura de mires” i, en conseqüència, ha demanat als delegats i les delegades el vot favorable.

Per finalitzar la seva intervenció, Àlvarez ha recordat el vers del poeta i treballador tèxtil Miquel Martí i Pol: “Tot està per fer i tot és possible”.

El 42 Congrés Confederal de la UGT s’està celebrant a Madrid des d’ahir i fins dissabte, i Josep M. Àlvarez es presenta com a candidat a la Secretaria General del sindicat.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Comparte ...

Suscríbete al blog

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

Política de Privacidad RGPD
313,592 Suscriptores

Más temas ...

Share